Antalyanews | Antalya'nın en renkli adresi Haber, Ekonomi, Antalya Siyaset, Turizm, Magazin Spor 'Antalya'nın En Renkli Adresi'
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Haftanın Konuğu
Turizm
Kültür Sanat
Magazin
Spor
Yazarlar
Şehir Rehberi
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Haftanın Konuğu
Turizm
Kültür Sanat
Magazin
Spor
Yazarlar
Şehir Rehberi
Anasayfa Gündem Antalya'da gastronomide yeni dönem başlıyor: "G-Old Town" standartları geliyor

Antalya'da gastronomide yeni dönem başlıyor: "G-Old Town" standartları geliyor

Gündem Son Güncelleme: 21.03.2025
Paylaş Tweet Paylaş Gönder
Antalya'da gastronomide yeni dönem başlıyor:

Antalya Muratpaşa Belediyesi, turizmin ayrılmaz bir parçası olan gastronomide kaliteyi yükseltmek için önemli bir adım atıyor. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) ve Diversey ile işbirliği protokolü imzalayarak, gıda işletmelerinin uluslararası standartlara uygun şekilde sertifikalandırılacağını duyurdu.

Muratpaşa Belediyesi, AGYİD ve Diversey iş birliğiyle hayata geçirilecek bu program kapsamında, restoran, kafe, lokanta ve pastaneler belirli hijyen ve gıda güvenliği standartlarını karşılamak için başvuruda bulunabilecek. Gönüllülük esasına dayanan sistemde, belirlenen kriterleri karşılayan işletmelere sertifika verilecek. Böylece hem işletmelerin hizmet kalitesi artacak hem de kent sakinleri daha güvenli bir tüketim deneyimi yaşayacak.

Başkan Uysal, protokol imza töreninde AGYİD ve Diversey’e teşekkür etti ve Kaleiçi’nden esinlenerek “G-old Town” isminin verileceği sertifikalar üzerine şunları söyledi:

“Kaleiçi’ni merkez alan ama genel olarak şehrin tamamında turizm niteliğini, hizmet standartlarını yükseltmeye gayret eden bir çalışma stratejimiz var. İşletmelerimizi sertifikalandıracağız. G-Old Town Gıda Güvenliği ve Hijyen Sertifika Programının gastronomiyle ilgili olan hijyen ve gıda güvenliği kısmını Diversey firması ve AGYİD ile sahaya uygulayacağız. Antalya'daki kent kimliğinin ayrılmaz parçası olan turizm faaliyetlerine çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız standardizasyona gidiyoruz. Bu konaklama alanında ve diğer alanlarda da devam edecek bir sertifikasyon çalışması. İlk adımı, gastronomi alanında hijyen ve gıda güvenliği tesisinde beraberce atmış oluyoruz. Antalya'mıza, Muratpaşa'mıza hayırlı olsun.”

AGYİD Dernek Başkanı Zeki Özen ise daha önce Antalya’nın gastronomi destinasyonu olması İçin bir çalıştay düzenlediklerini ve çalıştaydan çıkan sonuç raporlarına göre yol izlemeye karar verdiklerini söyledi. İlk adımın hijyen ve temizlik üzerine başlayacağını belirten Özen, “Atacağımız adımların ilk imzasını atıyoruz.  İsim babası Muratpaşa Belediyesi. G-Old Town markasıyla yola çıkıyoruz” diye konuştu.

Etiketler

muratpaşa muratpaşabelediyesi ümit uysal

Öne Çıkan Haberler

Dünya temizlik günü'nde anlamlı etkinlik!

Dünya temizlik günü'nde anlamlı etkinlik!

14.09.2026
Dokuma’nın Geleceği Masada!

Dokuma’nın Geleceği Masada!

14.09.2026
Kepez’de Spor Heyecanı Başladı

Kepez’de Spor Heyecanı Başladı

14.09.2026
ALANYA’DA TAŞ SANATA DÖNÜŞECEK

ALANYA’DA TAŞ SANATA DÖNÜŞECEK

11.09.2026
Yazar adaylarına müjde!

Yazar adaylarına müjde!

11.09.2026
Kepez, Çocukların Yanında

Kepez, Çocukların Yanında

11.09.2026

Köşe Yazarları

Antalya News
Antalya News
Tümünü Gör
Antalyanews | Antalya'nın en renkli adresi Haber, Ekonomi, Antalya Siyaset, Turizm, Magazin Spor
Antalya'nın En Renkli Adresi, Güncel Antalya Haberleri Ekonomi, Siyaset, Turizm, Eğitim, Sağlık, Spor, Magazin, Kültürel haberleri, antalya Şehir rehberi
  • Bize Ulaşın
  • Hakkımızda
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • Reklam Ver
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Haftanın Konuğu
  • Turizm
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Spor
  • Yazarlar
  • Şehir Rehberi
© Tüm hakları saklıdır. Otalya Yazılım